Jag vet inte vilken känsla eller tankar som du tar med dig in i sommaren. Du kanske studsar in av glädje och vill knappt sätta dig ner under äppelträden och vila utan vill bara vidare. Eller så går du med sakta släpande ben och faller ihop på filten och ligger kvar där under trädet tills någon säger att det är dags att gå vidare. Ibland upplever jag att komma vidare har blivit en avguds i vår tid. Vila för att komma vidare. Hitta energi för att orka ta oss vidare. Att ta nästa steg, nästa utmaning och att hela tiden vara på väg. Jag möter blickar som flackar och söker efter att inte missa om det finns något bättre att ta sig vidare till.

På årets Torp konferens har vi fördjupats i temat VIDARE – längre, bredare, högre, djupare.

SkördPauls ber för församlingen i Efesos att att vi tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet. Hans bön är att de ska få en vidare och större förståelse om Guds kärlek och vem han är. Att komma vidare i den förståelsen är inte att flacka med blicken och leta febrilt efter nästa steg utan att stå fasta och var stadigt rotade i honom. Kan låta kontraproduktivt. Men i den närheten och gemenskapen med Gud och varandra finns möjligheten att förstå hur stor Guds kärlek är. Och att stå fasta och rotade i honom är att följa honom. Hans kärlek skapar en rörelse i oss som riktar sig inåt, uppåt, och utåt – och vi får en vidare kärlek.
Vi vill stämma in i Pauls bön för er, för TC, att vi tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek som är värdigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er. Genom att vi står fasta och stadigt rotade i honom.

Med de orden vill vi önska er en välsignad sommar!

Rebecka, Malin och Christian

Kontoret