facebook-button+2instagramvimeoIcon

12
Sep
2018

Gud talar. Gud talar genom sitt ord. Gud talar till Dig.

Gud talar. Gud talar genom sitt ord. Gud talar till Dig.

Här ett vittnesbörd från Hannah som teamar i Nimbuskyrkan på Öckerö.

Under våren så har Gud talat till mig mycket genom Psalm 34. Den har gett mig en större vilja att dra mig till Gud och verkligen smaka och se vem Han är. Och försöka leva i en tillbedjan och Gudsfruktan.mde

Under teamuppstarten så var vi med böneteamet på Frizon. Det gav mig otroligt mycket att få se allt som Gud gjorde på Frizon och genom oss. Efteråt när vi skulle utvärdera Frizon så uppmuntrade Gud mig att läsa Psalm 34 igen. Då kunde jag se allt som Gud gjort under veckan i psalmen. Några exempel:

v.4 ”Lova Herren, låt oss tillsammans upphöja Hans namn!” –Versen påminde mig om hur Gud verkade i alla de 3000 besökande som var på Frizon genom lovsången. Under festivalen mötte så många personer Gud starkare och djupare genom lovsång. Från första dagen rådde frihet i uttrycken. Folk lovsjöng Gud med hela sina hjärtan!

v.6 ”De som ser upp till Honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver ej rodna av blygsel.” – Böneteamet som vi jobbade med var en grupp där man verkligen kunde se deras närhet och kärlek till Gud. De var så fyllda av glädje och helig ande. Det strålade om dem. De var också otroligt frimodiga och uppmuntrande varandra utan blygsel. Detta uppmuntrade mig, särskilt hur gruppen visade på Jesus.

v.18–19 – ”När de rättfärdiga ropar hör Herren, Han räddar dem ur all nöd. Herren är nära dem som har ett förkrossat hjärta och frälsar dem som har en bedrövad ande.” En del av det vi gjorde var att vara förebedjare. När jag bad för folk så fick jag verkligen se Gud verka. Både genom många fysiska helanden så som ryggproblem och hörselnedsättningar. Men Gud rörde också många som hade det svårt, kände sig ensamma och förlorade. Det var folk som kände att Herren var nära och blev överösta av Hans kärlek och plan för dem.

Tack Gud för Ditt ord och vad Du gör. Amen!

25
Apr
2018

Om du behöver en energikick, var med och döp någon!

IMG_6510

 

HEJ!!
Vi på Teen Challenge älskar att få dela med oss av vittnesbörd, så här kommer ett från en av våra teamare i Åbytorp:

Det är fantastiskt att få jobba med ungdomar och se hur de hela tiden tar steg på sin vandring med Jesus. Det händer saker hela tiden, men det är något speciellt när människor väljer att säga ja till ett liv med Jesus och väljer att låta sig döpas. Under vintern hade vi dopundervisning och dopsamtal och sen i februari var det dags. I samband med vårt årsmöte och festgudstjänst hade vi dop för sex
Kyrkan var fullproppad. Det var mer folk än på väldigt länge här och det var riktig feststämning. Hela församlingen firade tillsammans och jag tror det skapade en längtan hos många att få se fler döpas i vår gemenskap i framtiden. Både David och jag fick vara med och döpa. Det var en häftig känsla med så mycket glädje. Om du behöver en energikick, var med och döp någon!

En rolig detalj var att jag var tvungen att gå hem till vår handledare när jag skulle duscha kvällen innan, för allt varmvatten gick åt till att fylla dopgraven.

Jag kan tänka mig att gå iväg för att duscha varje vecka för att få se fler döpas in i ett liv med Kristus!

/ Johannes

29060347_1898890453489465_6717974558100930900_o

24
Jan
2018

En höst med spänning..!

En spännande höst…

Hejsan allihopa!!
Nu är vi i 2018, ett nytt år med nya möjligheter. Som vanligt när det blir ett nytt år så kollar man tillbaka på föregående år och ser vad man har gjort och det man kan lära sig från det. Jag började ju teama med Teen Challenge i augusti och har fått vara med om massa olika saker.

Har till exempel fått vara förebedjare på frizon festivalen, bett och sett människor bli helade på stan, dela evangeliet och bilda relationer med människor som man annars lätt kan gå förbi.

Det har varit stundtals utmanande och nervöst många gånger men man har samtidigt utvecklats mycket som Jesu lärjunge och människa allmänt och det är coolt att se.

För att inte glömma de roliga stunderna som till exempel våra teamveckor där vi har fått skratta åt interna skämt tillsammans, på riktigt och höra på bra undervisning samt dela livet med varandra.

Jag är exalterad över att se vad denna termin kommer bidra med och se vad Gud kommer göra och att fortsätta sprida Hans kärlek och ljus till andra människor på olika sätt.

DSC_0015
// Peter

29
Nov
2017

Att teama innebär att få vara en del av det som Gud gör

Att teama innebär att få vara en del av det som Gud gör, på mer eller mindre uppenbara sätt.

För fyra år sen var vi ett gäng från min kyrka som anordnade en fotbollsresa till Berlin. I bussen på vägen hem pratade jag en stund med en trevlig kille som jag inte hade träffat tidigare och som jag sen inte träffade på flera år.

Under vår första teamvecka i somras var vi med på Frizon. En kväll träffade jag några kompisar och de hängde med den trevliga killen från Berlinresan. Vi började prata och han sa att han inte visste vad han skulle göra i höst, men att han var lite sugen på att gå bibelskola. Då högg jag direkt och tog med honom till Götabros monter där vi var några som berättade om skolan. Senare på kvällen fick jag be för honom och dagen efter fick jag visa honom runt på Götabro. Några dagar senare berättade han att han hade skickat in sin ansökan till Lärjungaskolan och skulle börja om fem dagar!

Förra veckan när vi hade teamvecka delade han sitt vittnesbörd inför klassen och oss teamare. Det var fantastiskt att höra vad Gud har gjort i hans liv. Det är stort att få vara en liten del av vad Gud gör. Det är dessutom häftigt hur Gud kan använda ett kort samtal för flera år sen och gemensamma vänner för att skapa en ingång som får avgörande betydelse. Gud är god och hans planer är så mycket större än våra! Jeremia 55:8-9

/Johannes

IMG_6515

 

25
Okt
2017

När Gud invaderar våran verklighet

IMG_6481

Tjena tjena!

Erik ifrån Cityteamet här! Alltså Gud är så god och gör så mycket häftigt hela tiden! Han pratar konstant med oss och det vi behöver göra är bara att lyssna!

Jag skulle vilja dela med mig av en händelse som vi var med om en lördagskväll när vi var ute med teamet. Vi hade precis ätit lite god mat och vi tänkte där efter gå ut och möta människor. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte var super pepp på att göra det just den kvällen.. Men vi bad och frågade ifall Gud ville visa oss något eller säga något specifikt. Det som kom upp var en grön keps i huvudet.. Jaha…. en grön keps det är ju inte super vanligt kanske men jag beslöt mig ändå för att dela med mig utav bilden. I slutet utav kvällen när vi är på väg att gå tillbaka för att bege oss hemåt går vi förbi en uteservering som heter “Lilla Örebro”. När vi gått förbi den så säger Viola och Ida: “där har du ju din gröna keps!”.

När jag sneglar tillbaka så ser jag att där sitter två grabbar och varav en har en grön keps. Vi har inte sett till en enda grön keps på hela kvällen men nu ska det ju självklart vara en just där, på en uteservering…

Jag fortsätter gå sakta ifrån uteserveringen men samtidigt så drar det i hela mig att gå fram och prata med de två grabbarna. Man vill ju inte säga nej till Gud så det var ju bara att gå fram till dom. När jag väl kommit fram till dom så öppnar jag dialogen med: “Tjena grabbar! Ursäkta att jag stör men…” jag hinner inte säga mer fören den ena grabben som tittar på mig brister ut och säger: “Jag vet precis varför du är här!” Han tar sedan fram ett cigarrett paket ifrån hans jacka och ställde det på bordet jämte hans whiskey. Jag skrattade lite och sa att det var något ännu galnare som jag var där för. Jag fick då dela med mig utav hela processen med bilden på den gröna kepsen och förklara för de två grabbarna vem jag var, vad jag gör och vad jag trodde Gud ville säga till killen i grön keps. De bjöd in mig att sitta med dom och jag fick tillfälle att uppmuntra dom båda! Killen i grön keps sa att han verkligen behövde höra denna uppmuntran eftersom det varit jobbigt i livet för honom en period nu. Den andra som satt mitt emot honom sa att han var intresserad utav Gud och vi fick ett gott samtal. Det avslutades sedan med att tillfället gavs att få be för dom båda!

Detta var ett mäktigt möte där Gud verkligen visade att Han har kontroll och förbereder möten. Att det räcker med att bara lyssna på Honom och ha viljan att lyda det Han lägger ner i ens hjärta!

Peace out!

11
Okt
2017

Guds kärlek genom handling

IMG_6488 - kopia

Nu har jag varit i Åbytorp en vecka. Under den här veckan har vi konkret fått se Guds kärlek genom andra. Vi har blivit bjudna på mat flera gånger, vi har fått pengar i handen och matkassar vid dörren. För varje gåva blir jag tacksam till Gud och till generösa människor som visar Guds kärlek i handling. Varje gåva är en uppmuntran och det är fantastiskt att se Guds och församlingens omsorg om oss.
Gud visar sin kärlek på många sätt, ett av dem är genom praktiska saker i vardagen.

Vi får smaka och se att Herren är god. Ps 34:9

Mvh David

03
Okt
2017

Gud förser när man ger

22180099_1710577708987408_5600932082509825452_o

Som teamare har man inte resurser som räcker och blir över och när man då sitter på en gudstjänst och swishnumret kommer upp till kollekten, börjar man ifrågasätta allt. Jag och Adam teamar i Mellringe och jag hade bestämt en summa som jag skulle swisha varje vecka. Efter någon gudstjänst började jag räkna på hur mycket det här faktiskt blev på en månad, jag hade sneglat på vad Adam swishat tidigare och tillsammans skulle det inte vara hållbart.

Jag sa för mig själv “Gud det här kommer aldrig att gå”. Den gudstjänsten såg den där summan ännu större ut än vad den gjort tidigare. Jag tittade länge på siffran, sen tänkte jag “Okej Gud, jag ska lita på att du förser”, sen tryckte jag på skicka.

I samma stund vänder sig Adam om till mig och säger; “Har du swishat mig?” “Nej?….”, svarade jag. Adam hade då fått en swish av en släkting med den exakta summa pengar som jag trodde att han och jag skickat tillsammans till kollekten. Först trodde vi att det var Adams födelsedagspresent men två dagar senare kom en till swish från samma person med meddelandet: “Födelsedags peng”.

Gud förser.
– Elvira

03
Okt
2017

Jag trodde det inte, men Gud helar

22042157_1703316813046831_3390461242908426149_o

Innan TC började så trodde jag inte på att helande av sjuka kunde ske i vår tid. Jag tänkte att det enbart gällde för apostlarna på Jesu tid.

Men det fick man motbevisat när cityteamet gick ut för första gången på örebros gator och man fick möta en ung kille som inte trodde på någon Gud och ville att jag skulle be för hans hals, kanske mest för att visa att det inte går. Att Gud inte är verksam.

Det som utvecklades efteråt när jag bad om helande för hans hals och den blev helad var att man fick se att Jesus helar även idag. Guds rike är här för att upprätta, förlåta och hela människor. /Peter

30
Aug
2017

Beroende av Gud, beroende av andra

IMG_6511IMG_6510

Hej!

Den här första veckan i Åbytorp känns det som Gud har velat använda andra människor för att visa mig att jag är på helt rätt plats. Så många församlingsmedlemmar har varit väldigt välkomnande och har visat stor omsorg i både ord och handling. Allra främst har jag blivit välkomnad med stor generositet. Att bli mätt har knappast varit ett problem. Jag har blivit bjuden på restaurang. Jag har blivit bjuden på kebab. Jag har blivit hembjuden på lunch. Jag har fått en matkasse levererad till dörren. Jag har fått kontanter i handen. Ja, listan på församlingsmedlemmarnas generositet kan göras lång och jag är otroligt tacksam.

Att bara tacka och ta emot är väldigt osvenskt, men jag tror Gud vill lära mig att vara beroende av andra och därför försöker jag göra just det, tacka och ta emot. Gud är god och den här första veckan har Han med hjälp av andra människor visat att Han kommer förse oss med det vi behöver under hela det här året.

Mvh
Johannes

Åbytorp

29
Mar
2017

Varför ska man ens teama?

img_3481

När jag började mitt år som teamare kom jag med en förväntan att få göra saker med Gud i allt jag gör. Jag var lite trött av plugget, och tänkte ta ett sabbatsår från det och satsa helt och hållet på Gud. Jag ville inte att något annat skulle komma i vägen. Inte visste jag vad som väntade mig. Jag tänkte att ingenting skulle få distrahera mig det här året. Utan nu är det bara du och jag, Gud. Jag visste verkligen inte vad som väntade mig.

Just nu tänker jag tillbaka under den tiden som har varit. Det är otroligt vad mycket som har hänt. Det har varit dop, helanden, TC firat 40 år etc etc. Jag har alltså varit teamare under ca 7 månader och har knappt 2 månader kvar. Tankar börja komma om vad jag ska göra nästa höst, men samtidigt ska man ju leva i nuet. 2 månader kvar..  Vad tiden går snabbt?!  2 månader kvar! Man hade byggt upp en viss bild vad en teamare var, men oj vad man hade fel. 2 månader kvar och jag börjar förstå varför jag egentligen teamar. Bättre sent än aldrig.

”Det viktigaste att teama är inte arbetet utan karaktären som byggs under året.” – David Wilcox

kristoffer 2

Karaktären som har byggts inom mig och David är långt mer värdefullare än något pengar skulle kunna ge oss. Att ha möjligheten att få bli ledd och coachad av fantastiska ledare på Teen Challenge har varit en underbar upplevelse. Genom skratt, tårar, sorg och glädje har man lyckats dela livet med varandra och sprungit bredvid en annan människa. Vi behöver verkligen varandra har man insett. Lögnen i Sverige om att ”Ensam är stark” får spräckas. Jag har fått en större passion för kyrkan i Sverige.

Jag känner att det här året har varit det mest givande året i mitt liv. Att ständigt utmanas och sättas i situationer som tänjer på mina andliga muskler, det är givande. Det har varit både i som utanför kyrkan, på skolan, på fritidsgården eller på stan. Man har fått betyda så mycket för andra människor och skapat relationer som kommer hålla förhoppningsvis livet ut. Det här året trodde jag skulle vara en tid då jag skulle lära känna Gud, vilket jag har gjort, men det är en person som jag har lärt känna bättre, mig själv.

compass closeup blue toned. Instrument that indicates magnetic north

Vem är jag? Vart ska jag? Vad ska jag göra? Det är frågor vi alla människor brottas med. Det här året har varit en tid då jag har fått tagit en ”paus”, och riktat om min kompass. Varför ska du inte göra samma sak? Det är inte så svårt liksom.

”Just do it”, som nike-reklamen basunerar ut.

/Kristoffer