facebook-button+2instagramvimeoIcon

22
okt
2018

Vart möter vi de utsatta människorna?

Vittnesbörd från Linnea i Cityteamet.

Det är torsdag. Vi ska dela ut mackor och kaffe till missbrukare. Men just den här dagen regnar det och det regnar inte lite. Vi letar efter några vi kan möta, några som är sugna på att prata, men det är inga ute eller på dom vanliga ställena.

Och detta är något jag tänkt på många gånger; vad gör man om det regnar eller är snöstorm? Vart går vi då? Vart möter vi de utsatta människorna?

DSC_5728

Jag frågar detta och svaret blir simpelt och egentligen självklart. Vi frågar Gud.

Vi frågar Honom vart vi ska gå. Jag får till mig att vi ska till Krämaren och Malin får till sig ett annat ställe på vägen till Krämaren. Så vi börjar röra oss, mot krämaren men med ett stopp på vägen. Väl framme så går vi in i byggnaden men jag är fortfarande lite förvirrad, vart är dom vi ska träffa? På nytt ber vi en kort bön och just då kommer Malins gamla elev som berättar att han sett en tiggare utanför affären på andra sidan gatan. Så vi rör oss dit, men vi är 5 st och att gå fram alla till en tiggare kändes lite överväldigande. Jag ställer mig lite vid sidan av och direkt så fastnar jag med blicken på tre stycken som står under tak för att skydda sig från regnat. Vill fråga om de vill ha mackor och kaffe, men jag tänker; “de ser inte ut att behöva det.” Men tanken fortsätter att mala och tillslut tar jag tag i det och tar med mig Elin fram till dessa tre.

Hade inte alls reflekterat kring hur jag skulle börja konversationen, så det blev något i form av, “här står ni och skyddar er från regnat, kan man vara med?”. Insåg i samma stund att det lät lite som en raggningsreplik men det fungerade ändå.

Det visade sig att det hade varit en jobbig dag för dem, då de hade varit på begravning och inte mådde så bra. Vi fick dela ut våra mackor och kaffe, be för dem och uppmuntra dem. Men sanningen är också att de fick uppmuntra oss jättemycket med!

Och det är det som är vittnesbördet. Att vi får inte bara ge ut och uppmuntra men att majoriteten av gångerna blir vi också uppmuntrade tillbaka och får ta emot så mycket!

Det blev så påtagligt just den dagen också hur Gud leder varje steg och varje samtal om vi bara säger ja!

Ps. 119:133 – “Gör mina steg fasta genom ditt ord, låt ingen ondska få makt över mig.”

 

10
okt
2018

Han är min glädje, Gud är så god.

Hej!
Jag heter Farshad, 22 år gammal.
 Jag vill berätta lite om hur jag fick att lära känna Jesus och hans kärlek.
Jag kan inte så bra svenska men vill gärna dela med mig och skriva lite, hoppas att ni förstår mig.

vittnesbord_F


För 3 år sidan när jag kom till Sverige, hade jag ingen tro på någon Gud. Jag kom från en annan bakgrund och jag hade en konstigt bild av kristna människor och den kristna tron. Jag försökte att vara med mig själv jag var inte social,  jätteledsen och en negativ person. 

Det är en lång historia men jag ska sammanfatta hur jag upplevt Jesus kärlek. Jag fick kontakt med kyrkan genom några personer. Jag har träffat så många kristna människor och jag fick vara på gudstjänsten. Där fick jag uppleva någonting helt annorlunda, någon speciell. Sen fick jag dela med en pastor som jobbar där, vi pratade och hon bad för mig. Sen fick jag en Bibel av henne och börjat att läsa den. 

Jag vill dela en av de Bibelverserna som jag tycker om mycket.
Det är (Filipperbrevet 4:4)

“Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er.”

Den bibelvers betyder jättemycket för mig och har förändrat mitt liv. Sen bestämde jag mig att följa Jesus och har döpt mig i församlingen pingstkyrkan. 

Vittnesbord_F

Nu efter 3år har jag gått ett år bibelskola och har växt i min tro. Jag är så glad och tacksam för ett nytt liv som Jesus gett mig. Nu är jag inte samma person som jag har varit innan jag kom till tro. Jag tänker helt annorlunda och sprida glädje och kärlek till alla som jag träffar de jag kämpar att hjälpa människor på nåt sätt. Jag längtar efter att människor ska få upptäcka Jesus och Hans kärlek. Gud är med mig hela tiden och känner hans kärlek och kraft och han säger till mig varje dag att bli inte rädd jag är med dig. 

”Han är min glädje”

Gud är så god.

12
sep
2018

Gud talar. Gud talar genom sitt ord. Gud talar till Dig.

Gud talar. Gud talar genom sitt ord. Gud talar till Dig.

Här ett vittnesbörd från Hannah som teamar i Nimbuskyrkan på Öckerö.

Under våren så har Gud talat till mig mycket genom Psalm 34. Den har gett mig en större vilja att dra mig till Gud och verkligen smaka och se vem Han är. Och försöka leva i en tillbedjan och Gudsfruktan.mde

Under teamuppstarten så var vi med böneteamet på Frizon. Det gav mig otroligt mycket att få se allt som Gud gjorde på Frizon och genom oss. Efteråt när vi skulle utvärdera Frizon så uppmuntrade Gud mig att läsa Psalm 34 igen. Då kunde jag se allt som Gud gjort under veckan i psalmen. Några exempel:

v.4 ”Lova Herren, låt oss tillsammans upphöja Hans namn!” –Versen påminde mig om hur Gud verkade i alla de 3000 besökande som var på Frizon genom lovsången. Under festivalen mötte så många personer Gud starkare och djupare genom lovsång. Från första dagen rådde frihet i uttrycken. Folk lovsjöng Gud med hela sina hjärtan!

v.6 ”De som ser upp till Honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver ej rodna av blygsel.” – Böneteamet som vi jobbade med var en grupp där man verkligen kunde se deras närhet och kärlek till Gud. De var så fyllda av glädje och helig ande. Det strålade om dem. De var också otroligt frimodiga och uppmuntrande varandra utan blygsel. Detta uppmuntrade mig, särskilt hur gruppen visade på Jesus.

v.18–19 – ”När de rättfärdiga ropar hör Herren, Han räddar dem ur all nöd. Herren är nära dem som har ett förkrossat hjärta och frälsar dem som har en bedrövad ande.” En del av det vi gjorde var att vara förebedjare. När jag bad för folk så fick jag verkligen se Gud verka. Både genom många fysiska helanden så som ryggproblem och hörselnedsättningar. Men Gud rörde också många som hade det svårt, kände sig ensamma och förlorade. Det var folk som kände att Herren var nära och blev överösta av Hans kärlek och plan för dem.

Tack Gud för Ditt ord och vad Du gör. Amen!

25
apr
2018

Om du behöver en energikick, var med och döp någon!

IMG_6510

 

HEJ!!
Vi på Teen Challenge älskar att få dela med oss av vittnesbörd, så här kommer ett från en av våra teamare i Åbytorp:

Det är fantastiskt att få jobba med ungdomar och se hur de hela tiden tar steg på sin vandring med Jesus. Det händer saker hela tiden, men det är något speciellt när människor väljer att säga ja till ett liv med Jesus och väljer att låta sig döpas. Under vintern hade vi dopundervisning och dopsamtal och sen i februari var det dags. I samband med vårt årsmöte och festgudstjänst hade vi dop för sex
Kyrkan var fullproppad. Det var mer folk än på väldigt länge här och det var riktig feststämning. Hela församlingen firade tillsammans och jag tror det skapade en längtan hos många att få se fler döpas i vår gemenskap i framtiden. Både David och jag fick vara med och döpa. Det var en häftig känsla med så mycket glädje. Om du behöver en energikick, var med och döp någon!

En rolig detalj var att jag var tvungen att gå hem till vår handledare när jag skulle duscha kvällen innan, för allt varmvatten gick åt till att fylla dopgraven.

Jag kan tänka mig att gå iväg för att duscha varje vecka för att få se fler döpas in i ett liv med Kristus!

/ Johannes

29060347_1898890453489465_6717974558100930900_o

24
jan
2018

En höst med spänning..!

En spännande höst…

Hejsan allihopa!!
Nu är vi i 2018, ett nytt år med nya möjligheter. Som vanligt när det blir ett nytt år så kollar man tillbaka på föregående år och ser vad man har gjort och det man kan lära sig från det. Jag började ju teama med Teen Challenge i augusti och har fått vara med om massa olika saker.

Har till exempel fått vara förebedjare på frizon festivalen, bett och sett människor bli helade på stan, dela evangeliet och bilda relationer med människor som man annars lätt kan gå förbi.

Det har varit stundtals utmanande och nervöst många gånger men man har samtidigt utvecklats mycket som Jesu lärjunge och människa allmänt och det är coolt att se.

För att inte glömma de roliga stunderna som till exempel våra teamveckor där vi har fått skratta åt interna skämt tillsammans, på riktigt och höra på bra undervisning samt dela livet med varandra.

Jag är exalterad över att se vad denna termin kommer bidra med och se vad Gud kommer göra och att fortsätta sprida Hans kärlek och ljus till andra människor på olika sätt.

DSC_0015
// Peter

29
Nov
2017

Att teama innebär att få vara en del av det som Gud gör

Att teama innebär att få vara en del av det som Gud gör, på mer eller mindre uppenbara sätt.

För fyra år sen var vi ett gäng från min kyrka som anordnade en fotbollsresa till Berlin. I bussen på vägen hem pratade jag en stund med en trevlig kille som jag inte hade träffat tidigare och som jag sen inte träffade på flera år.

Under vår första teamvecka i somras var vi med på Frizon. En kväll träffade jag några kompisar och de hängde med den trevliga killen från Berlinresan. Vi började prata och han sa att han inte visste vad han skulle göra i höst, men att han var lite sugen på att gå bibelskola. Då högg jag direkt och tog med honom till Götabros monter där vi var några som berättade om skolan. Senare på kvällen fick jag be för honom och dagen efter fick jag visa honom runt på Götabro. Några dagar senare berättade han att han hade skickat in sin ansökan till Lärjungaskolan och skulle börja om fem dagar!

Förra veckan när vi hade teamvecka delade han sitt vittnesbörd inför klassen och oss teamare. Det var fantastiskt att höra vad Gud har gjort i hans liv. Det är stort att få vara en liten del av vad Gud gör. Det är dessutom häftigt hur Gud kan använda ett kort samtal för flera år sen och gemensamma vänner för att skapa en ingång som får avgörande betydelse. Gud är god och hans planer är så mycket större än våra! Jeremia 55:8-9

/Johannes

IMG_6515

 

25
okt
2017

När Gud invaderar våran verklighet

IMG_6481

Tjena tjena!

Erik ifrån Cityteamet här! Alltså Gud är så god och gör så mycket häftigt hela tiden! Han pratar konstant med oss och det vi behöver göra är bara att lyssna!

Jag skulle vilja dela med mig av en händelse som vi var med om en lördagskväll när vi var ute med teamet. Vi hade precis ätit lite god mat och vi tänkte där efter gå ut och möta människor. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte var super pepp på att göra det just den kvällen.. Men vi bad och frågade ifall Gud ville visa oss något eller säga något specifikt. Det som kom upp var en grön keps i huvudet.. Jaha…. en grön keps det är ju inte super vanligt kanske men jag beslöt mig ändå för att dela med mig utav bilden. I slutet utav kvällen när vi är på väg att gå tillbaka för att bege oss hemåt går vi förbi en uteservering som heter ”Lilla Örebro”. När vi gått förbi den så säger Viola och Ida: ”där har du ju din gröna keps!”.

När jag sneglar tillbaka så ser jag att där sitter två grabbar och varav en har en grön keps. Vi har inte sett till en enda grön keps på hela kvällen men nu ska det ju självklart vara en just där, på en uteservering…

Jag fortsätter gå sakta ifrån uteserveringen men samtidigt så drar det i hela mig att gå fram och prata med de två grabbarna. Man vill ju inte säga nej till Gud så det var ju bara att gå fram till dom. När jag väl kommit fram till dom så öppnar jag dialogen med: ”Tjena grabbar! Ursäkta att jag stör men…” jag hinner inte säga mer fören den ena grabben som tittar på mig brister ut och säger: ”Jag vet precis varför du är här!” Han tar sedan fram ett cigarrett paket ifrån hans jacka och ställde det på bordet jämte hans whiskey. Jag skrattade lite och sa att det var något ännu galnare som jag var där för. Jag fick då dela med mig utav hela processen med bilden på den gröna kepsen och förklara för de två grabbarna vem jag var, vad jag gör och vad jag trodde Gud ville säga till killen i grön keps. De bjöd in mig att sitta med dom och jag fick tillfälle att uppmuntra dom båda! Killen i grön keps sa att han verkligen behövde höra denna uppmuntran eftersom det varit jobbigt i livet för honom en period nu. Den andra som satt mitt emot honom sa att han var intresserad utav Gud och vi fick ett gott samtal. Det avslutades sedan med att tillfället gavs att få be för dom båda!

Detta var ett mäktigt möte där Gud verkligen visade att Han har kontroll och förbereder möten. Att det räcker med att bara lyssna på Honom och ha viljan att lyda det Han lägger ner i ens hjärta!

Peace out!

11
okt
2017

Guds kärlek genom handling

IMG_6488 - kopia

Nu har jag varit i Åbytorp en vecka. Under den här veckan har vi konkret fått se Guds kärlek genom andra. Vi har blivit bjudna på mat flera gånger, vi har fått pengar i handen och matkassar vid dörren. För varje gåva blir jag tacksam till Gud och till generösa människor som visar Guds kärlek i handling. Varje gåva är en uppmuntran och det är fantastiskt att se Guds och församlingens omsorg om oss.
Gud visar sin kärlek på många sätt, ett av dem är genom praktiska saker i vardagen.

Vi får smaka och se att Herren är god. Ps 34:9

Mvh David

03
okt
2017

Gud förser när man ger

22180099_1710577708987408_5600932082509825452_o

Som teamare har man inte resurser som räcker och blir över och när man då sitter på en gudstjänst och swishnumret kommer upp till kollekten, börjar man ifrågasätta allt. Jag och Adam teamar i Mellringe och jag hade bestämt en summa som jag skulle swisha varje vecka. Efter någon gudstjänst började jag räkna på hur mycket det här faktiskt blev på en månad, jag hade sneglat på vad Adam swishat tidigare och tillsammans skulle det inte vara hållbart.

Jag sa för mig själv ”Gud det här kommer aldrig att gå”. Den gudstjänsten såg den där summan ännu större ut än vad den gjort tidigare. Jag tittade länge på siffran, sen tänkte jag ”Okej Gud, jag ska lita på att du förser”, sen tryckte jag på skicka.

I samma stund vänder sig Adam om till mig och säger; ”Har du swishat mig?” ”Nej?….”, svarade jag. Adam hade då fått en swish av en släkting med den exakta summa pengar som jag trodde att han och jag skickat tillsammans till kollekten. Först trodde vi att det var Adams födelsedagspresent men två dagar senare kom en till swish från samma person med meddelandet: ”Födelsedags peng”.

Gud förser.
– Elvira

03
okt
2017

Jag trodde det inte, men Gud helar

22042157_1703316813046831_3390461242908426149_o

Innan TC började så trodde jag inte på att helande av sjuka kunde ske i vår tid. Jag tänkte att det enbart gällde för apostlarna på Jesu tid.

Men det fick man motbevisat när cityteamet gick ut för första gången på örebros gator och man fick möta en ung kille som inte trodde på någon Gud och ville att jag skulle be för hans hals, kanske mest för att visa att det inte går. Att Gud inte är verksam.

Det som utvecklades efteråt när jag bad om helande för hans hals och den blev helad var att man fick se att Jesus helar även idag. Guds rike är här för att upprätta, förlåta och hela människor. /Peter