Att teama innebär att få vara en del av det som Gud gör, på mer eller mindre uppenbara sätt.

För fyra år sen var vi ett gäng från min kyrka som anordnade en fotbollsresa till Berlin. I bussen på vägen hem pratade jag en stund med en trevlig kille som jag inte hade träffat tidigare och som jag sen inte träffade på flera år.

Under vår första teamvecka i somras var vi med på Frizon. En kväll träffade jag några kompisar och de hängde med den trevliga killen från Berlinresan. Vi började prata och han sa att han inte visste vad han skulle göra i höst, men att han var lite sugen på att gå bibelskola. Då högg jag direkt och tog med honom till Götabros monter där vi var några som berättade om skolan. Senare på kvällen fick jag be för honom och dagen efter fick jag visa honom runt på Götabro. Några dagar senare berättade han att han hade skickat in sin ansökan till Lärjungaskolan och skulle börja om fem dagar!

Förra veckan när vi hade teamvecka delade han sitt vittnesbörd inför klassen och oss teamare. Det var fantastiskt att höra vad Gud har gjort i hans liv. Det är stort att få vara en liten del av vad Gud gör. Det är dessutom häftigt hur Gud kan använda ett kort samtal för flera år sen och gemensamma vänner för att skapa en ingång som får avgörande betydelse. Gud är god och hans planer är så mycket större än våra! Jeremia 55:8-9

/Johannes

IMG_6515

 

Team Åbytorp